SEO tips voor WordPress

WordPress is voor veel mensen de meest makkelijke manier om een website op te zetten. Aangezien er gewerkt wordt met een CMS, is er weinig dat moet gebeuren voordat er een website staat. Daarmee is de drempel naar een website aanzienlijk lager geworden, en dat brengt weer problemen met zich mee. Je begint namelijk geen website voor jezelf.

Tip: Zoekmachine optimalisatie uitbesteden / Zoekmachine marketing uitbesteden

Het doel is altijd om inkomsten uit de website te genereren, of mensen te activeren of te informeren. Daarvoor heb je een website nodig die gevonden wordt door de zoekmachines, want 99% van alle mensen die gaan surfen op het internet, die beginnen in de zoekmachines. Wat zijn de beste SEO tips voor WordPress?

De hulp van Yoast

Een van de makkelijkste dingen van WordPress, is het gebruiken van plug-ins. Yoast is daar een prima voorbeeld van en dit programma kan jou gratis helpen met het maken van een goede SEO titel en meta descriptie. Het enige wat je hoeft te doen, is het keyword in te vullen dat je gebruikt hebt in het artikel zelf. Schrijf vervolgens een SEO titel en een beschrijving en Yoast zal je vertellen of het een goede aanpak is (groen) of dat het beter kan (geel).

Aanbevolen: Zoekmachine marketing specialist / Online marketeer freelance

De plug-in kan echter niet al het werk uit handen nemen. De beste SEO tip voor WordPress is altijd nog dat je zoveel mogelijk organisch geschreven teksten moet hebben op je website. Dat betekent dat de teksten goed moeten lopen, en duidelijk geschreven zijn door een persoon. Daarnaast zal je moeten werken met een of meerdere keywords, en gebruik moeten maken van minstens H1 en H2 kopjes om de zoekmachines zoals Google te helpen. Probeer ook aan de lay-out van de website te denken.

Wanneer veel mensen binnen no-time de website verlaten en weer naar Google gaan, zal de zoekmachine denken dat er geen informatie op jouw website staan, waardoor je zal dalen in de zoekresultaten. Een laatste tip om je op weg te helpen is het zorgen van backlinks en interne links.

Uitgelicht: Freelance SEO expert / ZZP SEO specialist

Backlinks zijn linkjes op andere websites naar jouw website. Intern linken is makkelijker. Dat betekent alleen maar dat je meerdere linkjes op je eigen website plaatst naar artikelen die ook op jouw website staan. Hoe beter jouw SEO geregeld is, hoe meer bezoekers je op jouw website zal kunnen krijgen, zeker op een langere termijn.