Zelf aan de slag met SEO – Online SEO Training

Eén van de effecten van het coronavirus is dat nieuwe websites en webshops als paddenstoelen uit de grond zijn geschoten. Zelfden kwamen er in zo’n korte tijd zoveel nieuwe website, affiliate websites en webshops bij. En dat is niet zo raar, een webshop starten is vandaag de dag eenvoudiger dan ooit. Combineer dat met veel mensen die thuis zitten en een enorme groei in websites en webshops is een feit.

Waar het online zetten van een nieuwe website of webshop klaar is voordat je er erg in hebt, begint dan het meest lastige deel van online ondernemen. Hoe krijg je nou bezoekers en potentiële klanten op je website? Een vraag waar veel beginnende online ondernemers of bloggers mee rondlopen. Het antwoord op die vraag vind je veelal in de hoek van online marketing. Email marketing, social media advertising, Google ads en SEO Marketing. Allemaal vorm van online marketing waarbij je bezoekers, lezers of potentiële klanten naar je website kunt halen.

Maar welke vorm van online marketing past het beste bij jou business? En met welke vorm van online marketing kan ik zelf aan de slag? Lastige vraagstukken voor een startende online onderneming.

SEO Marketing zorgt voor een duurzame basis

Een veelal onderschatte vorm van online marketing is SEO, ook wel zoekmachine-optimalisatie genoemd. Hierbij zorg je ervoor dat je website goed gevonden wordt in de organische zoekresultaten van Google. Content, autoriteit en techniek zijn belangrijkste aspecten waar Google naar kijkt bij het bepalen van de ranking.

Het grote voordeel van SEO is dat het resultaat duurzaam is. Wanneer je eenmaal een hoge ranking hebt gehaald, krijg je iedere dag waardevolle bezoekers vanuit Google op je website of webshop. Bij Google ads is dat anders. Wanneer je daar stopt met adverteren, krijg je ook geen bezoekers meer op je website.

Daarom is het voor (startende) online ondernemers slim om met SEO marketing aan de slag te gaan. Zeker om dat de kans groot is dat een deel van je concurrenten dit nog niet doen.

Zelf aan de slag met de online SEO training

Zeker wanneer je start is het niet nodig om een dure online marketeer in te huren om aan de slag te kunnen met SEO marketing. Wanneer je er de tijd voor neemt kun je heel goed zelf de basis onder de knie krijgen.

De online SEO training van SEO Hulp is een absolute aanrader. Deze online SEO training bestaat uit twee delen van 90 minuten en wordt 1 op 1 online aangeboden. Het eerste deel van de training bestaat uit de basis van Google en SEO. Het tweede deel staat in het tegen van de praktijk. Hierin ga je onder begeleiding aan de slag om de SEO van je eigen website te verbeteren. En ontvang je tips en tricks die je direct kunt toepassen voor je eigen website of webshop.