Welke voordelen heeft een goede urenregistratie?

Het is voor bedrijven die veel gebruik maken van arbeidskrachten voor het realiseren van projecten of het leveren van diensten van het grootste belang dat er een discipline is betreffende het invullen van de urenregistratie. De meeste werknemers hebben daar een hekel aan, en zij doen hun urenregistratie vaak op een later moment. Maar dan worden er gegarandeerd uren vergeten en dat kost jou als bedrijf geld. Deze app voor de urenregistratie maakt het een stuk eenvoudiger om de uren correct te registreren. De app werkt via de smartphone en registreren kost maar een paar seconden tijd.

Waarom uren bijhouden?

Uren bijhouden is een manier om aan een opdrachtgever het bewijs te leveren hoeveel tijd er in zijn project is gestoken. Het overzicht van de uren is als het ware het fundament onder de factuur. Die wordt immers mede gemaakt op basis van het uurtarief dat is afgesproken voor de gewerkte uren. Als werknemers het niet zo nauw nemen met het invullen van de uren klopt de factuur niet. Als een opdrachtgever tegen bepaalde uren bezwaar gaat maken heb je als bedrijf een groot probleem als de betreffende werknemer niet meer precies weet wat hij toen heeft gedaan.

Projectvoortgang

Als de urenregistratie goed wordt nageleefd helpt dat om de voortgang van een project te monitoren. Er is immers een calculatie gemaakt van de uren die in het project moeten worden gestoken. Door middel van de urenregistratie kan worden gezien welk deel daarvan al is gebruikt. Op basis van de uren is dus te zien welk deel van het project al is voltooid. Als dit niet lijkt te kloppen vanwege de hoeveelheid resterend werk, kan er tijdig worden bijgestuurd in menskracht en budget. Daarnaast is de urenregistratie een handige tool om de budgetten van een project in de gaten te houden.

Versnippering in rekening brengen

Bedrijven zijn ook veel geld kwijt door kwartiertjes die door werknemers worden besteed aan het oplossen van een klein probleem of het drinken van koffie. Omdat niet al die kwartiertjes worden geregistreerd blijft er werk liggen, wat jou als bedrijf geld kost. Door de urenregistratie goed te analyseren kun je ontdekken bij welke opdrachtgever er effectief wordt gewerkt en bij welke veel tijd verloren gaat. Zodra dat bekend is kun je besluiten om daar actie op te ondernemen, bijvoorbeeld door een hoger uurtarief te hanteren.