Een SEO check uitvoeren

Ben jij toe aan vernieuwende marketing? Wil jij jouw doelgroep beter bereiken? Deze zaken zijn simpel te verwezenlijken door een SEO check uit te voeren. Wil jij weten hoe je dit moet doen? Lees dan verder om de belangrijke stappen te ontdekken!

Belangrijke stappen in een SEO check

Google Search Console biedt de eerste oplossing. Wil jij een SEO check laten uitvoeren? Deze tool zorgt ervoor dat Google’s algoritme beter werkt voor jouw website. Hoe beter Google’s algoritme scoort op jouw pagina, hoe hoger jouw website wordt geplaatst in de zoekresultaten. Dit kan worden bereikt door voor een overzichtelijke sitestructuur te zorgen. Hier wordt content over een bepaald onderwerp gegroepeerd op één pagina. Het is handig om hier een overzichtelijk hoofdmenu te gebruiken, zodat er makkelijk genavigeerd kan worden. Het is ook fundamenteel om voor goede url en metagegevens te zorgen. Dit is tevens de belangrijkste indicatie voor Google om te beoordelen waar een pagina over gaat. De metatitel en metabeschrijving wordt getoond in de zoekresultaten. Online marketeers gaan hier handig mee om door een call-to-action in de tekst te vermelden. Hier worden de belangrijkste USP’s van een bedrijf opgesomd. Deze call-to-action-teksten zorgen er voor dat potentiële klanten op jouw website klikken en niet op die van de concurrent. Het is wél de bedoeling dat elke metatitel en metabeschrijving origineel is voor elke pagina, anders werkt het niet.

Het kan ook geen kwaad om te zorgen voor voldoende en relevante informatie. Als jouw website voldoende informatie bevat over een bepaald onderwerp, zal Google jouw website verder naar boven schuiven. Gebruikers zijn immers op zoek naar deze relevante zoekoplossingen. Een SEO tekst is gemiddeld 300 woorden. Het kan dus geen kwaad om iets meer te schrijven. Google waardeert het gebruik van headers en tussenkopjes. Zeker wanneer een website aardig is gevuld met lappen tekst. Tevens maakt dit de informatie meer overzichtelijker voor jouw bezoekers en creëert zodanig een situatie zonder verliezers. Een tip die vaak wordt onderschat is dat afbeeldingen het best kunnen worden geplaatst met een beschrijving. Google kan namelijk geen afbeeldingen lezen. Dit wordt ook wel de alt-tag genoemd. Ook hier is het belangrijk om te streven naar de verwerking van de meest relevante zoekwoorden.

Overige stappen in een SEO check

Recente onderzoeken wijzen uit dat het opzetten van een blog wordt ervaren als zeer succesvol. Door een blog te starten wordt aan de doelgroep getoond dat er over voldoende kennis en deskundigheid wordt beschikt.