Zelf webteksten schrijven de moeite waard?

Natuurlijk denk je meteen ‘Ja! dat deel van mijn website hoef ik tenminste niet uit te besteden.’ Je weet immers precies wat je wil communiceren met je eigen website. Hier heb je een addertje onder het gras gevonden, tekstschrijven gaat verder dan de directe indruk die je maakt op je lezer.

SEO?

Deze afkorting is een reden voor jou om je webshop teksten te laten schrijven. SEO staat voor Search Engine Optimization en gaat hand in hand met SEA of Search Engine Advertising. Dit komt neer op hoe goed je website online te vinden is met behulp van zoekmachines zoals Google of Bing. Tekstschrijvers doen onderzoek naar veel gebruikte zoekwoorden gerelateerd aan jouw branche en verwerken deze in de webteksten die ze schrijven. Dit betekent dat jouw website vaker een relevant zoekresultaat is, wat uiteraard als gevolg heeft dat je meer bezoekers op je website zal hebben. Vandaar dat je eigen SEO schrijver inhuren een goed idee is.

Een ander perspectief

Je hebt een duidelijke voorstelling van hoe en wat jouw website moet zijn. Je mening en stijl zijn natuurlijk belangrijk, dit is wat jou onderscheid van de rest van de wereld. Een tekstschrijver overlegt en corrigeert naar jouw wil, jij bent de opdrachtgever en er word geleverd wat je wenst te ontvangen. Een tekstschrijver inhuren betekent dus niet perse een compromis in visie, zolang je weet hoe jij je wensen kan overbrengen.
Nog een punt is dat een objectieve of professionele blik op wat je in je hoofd hebt erg behulpzaam kan zijn. Iemand die minder emotioneel verbonden is kan je helpen met keuzes maken, dit met de assistentie van de opgedane ervaring en kennis die een tekstschrijver heeft.

Kosten

Enigszins vanzelfsprekend, maar je hebt altijd het totale kostenplaatje in beschouwing. Een website opzetten kan tegenwoordig binnen elk budget, van voor niks tot prijzig. En wat de kosten die je kiest wel te maken betreft, daar staan een eigen domeinnaam en vindbaarheid bovenaan. Een domeinnaam is meestal een maandelijkse last, beginnend rond 10 euro. Dan heb je in theorie enkel de kosten voor de webtekst over. Je informeert bij meerdere bedrijven en kiest het bedrijf met, wat voor jou de beste prijs-kwaliteit verhouding is. Of misschien simpelweg het bedrijf waar de communicatie het beste mee verliep. Als je gaat voor wat essentieel is voor je website, beschouw een tekstschrijver met SEO vaardigheden als van belang.

Conclusie

Uiteindelijk is het inhuren van een SEO tekstschrijver voor webteksten of categorieteksten de extra kosten absoluut waard. Zoals je eerder hebt kunnen lezen krijg je waar voor je geld. Zeker als je een website wil opzetten met een commerciële doelstelling is vindbaarheid van groot belang, en aangezien zoekmachine analyse rapporten niet voor iedereen beschikbaar en verteerbaar zijn is een tekstschrijver een goede investering. Daarnaast beschik je ook meteen over één of meerdere personen waarmee je een balletje kan kaatsen wat betreft ideeën. Je stijl is in het geval van duidelijke wederzijdse communicatie ook in goede handen.