5 voordelen van een bedrijfsvideo

Bedrijfsvideo’s zie je steeds vaker voorbij komen. Een bedrijfsvideo is een bewegend visitekaartje van je bedrijf en hiermee kan je bezoekers van je website vaak meer vertellen dan met een stuk tekst. Bedrijfsvideo’s hebben veel verschillende voordelen, hieronder staan er 6 op een rijtje benoemd.

  1. Beweging doet goed

Een video trekt veel meer aandacht dat een stuk tekst of een afbeelding. Wanneer er iets in ons zichtveld beweegt trekt dat sneller onze aandacht dan tekst of afbeeldingen. Met de combinatie van beeld, geluid en tekst kan je ontzettend veel vertellen in een video. Hierdoor kan de boodschap die je mee wilt geven optimaal worden gecommuniceerd.

  1. Beeld van je onderneming

Bij het laten maken van een bedrijfsvideo heb je tal van mogelijkheden die de identiteit van je bedrijf goed in beeld kunnen brengen. Zo krijgt de gene die naar de video kijkt een goed beeld van jouw bedrijf en kan een persoonlijk verhaal beter worden gecommuniceerd. Een bedrijfsvideo vertoont niet alleen mooie plaatjes, maar zet zeker ook een sfeer neer.

  1. Beter vindbaar in Google

Onder internetgebruikers worden video’s steeds populairder. Door een bedrijfsvideo heb je meer kans om gevonden te worden en worden je clicks en conversie hiermee verbeterd. Wanneer je gebruik maakt van bewegend beeld zal je website eerder te zien zijn in de zoekresultaten van Google. Niet alleen geeft Google je website een hogere ranking, maar krijgt je video op zich zelf al een hogere waarde doordat mensen steeds vaker naar video’s zoeken.

  1. Social Media

Wanneer je een bedrijfsvideo hebt laten maken kan je deze op meerdere social mediakanalen inzetten. Zo kan je niet alleen de video op je website zetten, maar ook op Youtube, Instagram en Facebook. Vaak wanneer je de video op social mediakanalen wilt laten plaatsen laat je de video inkorten zodat je de video in meerdere delen kan laten plaatsen. In een nieuwsbrief kan je ook prima een bedrijfsvideo delen.

  1. Contactmoment met de klant

Ieder bedrijf wilt contact leggen met zijn klanten. Op het moment dat je een goede bedrijfsvideo hebt laten zien kan het zijn dat een klant met je in contact wilt komen. Daarom is het belangrijk om aan het einde van de video een ‘call to action’ button te plaatsen. Het moet voor de klant makkelijk gemaakt worden om contact met je op te nemen of je door te laten sturen naar je website.