Nieuwe website? Lees deze 5 tips!

Een goede website is een ideaal visitekaartje voor je bedrijf. Hier kan je een heleboel informatie kwijt over je merk en wat de klanten van jou of je producten kunnen verwachten. Daarom is het belangrijk om een goede website te ontwikkelen, welke volledig uitstraalt waar je als bedrijf voor staat. Echter kan het opzetten van een nieuwe website, waarmee je een groot publiek trekt, heel lastig zijn. Daarom hier een vijftal tips waar je rekening mee kan houden bij het opzetten van jouw website.

Kies een pakkende naam

Je wilt dat je website goed bezocht wordt en daarom is het belangrijk dat hij goed te vinden is. Hier draagt de naam aanzienlijk aan bij. Daarom is het belangrijk dat je de naam van de website niet te ingewikkeld maakt. Een lastige naam zullen mensen namelijk minder goed kunnen onthouden en dat zorgt ervoor dat je website minder bezocht wordt. Besteed daarom bij het ontwerpen van je nieuwe website voldoende aandacht aan de naam. Ook wanneer je al in het bezit van een website bent, kan je je afvragen of de naam pakkend genoeg is.

Besteed aandacht aan het design

Een website moet niet alleen functioneel zijn, maar het moet er natuurlijk ook aantrekkelijk uitzien. Wanneer er voldoende tijd wordt besteed aan het ontwerpen van de website, dan zal dit het ook uitstralen. Je kan ervoor kiezen om een grafisch ontwerper aan te nemen, die de volledige website voor je kan ontwerpen. Natuurlijk kan je ook zelf aan de slag gaan als je hier de relevante kennis voor hebt. Een webdesignbureau kan je helpen bij het ontwerp van de website.

Kies passende kleuren

Het kleurenpallet dat je toepast op de website is ook zeer belangrijk. Kies voor prettige kleuren die daarnaast ook duidelijk leesbaar zijn. Een lichte achtergrond met donkere letters zal bijvoorbeeld altijd duidelijk zijn. Kies geen kleuren die erg dicht bij elkaar zitten in het kleuren schema.

Houd de tekst kort en bondig

Niemand houdt ervan om hele lange lappen tekst te moeten lezen. Blijf daarom bij de kern en beschrijf alleen het hoognodige om je boodschap over te brengen. De bezoekers van je website zullen immers hele lange lappen tekst snel overslaan, hoewel het best kan zijn dat hier nuttige informatie in staat.

Maak gebruik van afbeeldingen

Een afbeelding zegt meer dan duizend woorden. Aan een afbeelding kan je direct zien wat er bedoeld wordt. Ook heeft de klant een beeld van bijvoorbeeld de producten of diensten die je aanbiedt op je website.