Content voor mobiel: 6 tips

Veel bedrijven schrijven nog steeds mobile-friendly content. Echter, in 2020 gingen 68,1% van alle websitebezoeken via mobiel.

Het wordt dus tijd wordt om mobiel op de eerste plaats te zetten. Maar hoe? Hier zijn 7 tips om content voor mobiel te schrijven.

Tip 1:  Wees snel

Snelheid was al belangrijk voor web, maar wordt nog belangrijker bij content voor mobiel. Volgens Google ben je 53% van je bezoekers kwijt als je website 3 seconden nodig heeft om te laden.

Zie dit als een kans. Volgens hetzelfde onderzoek is de gemiddelde laadtijd van een website op mobiel 22 seconden. Dus zorg voor een snelle laadtijd, en je hebt een voorsprong.

Tip 2: Zorg dat je website 100% op mobiel werkt

Een website die op zowel mobiel als desktop werkt, wordt ook wel “responsive” genoemd. De meeste templates voor websites, zoals WordPress en WIX, zijn responsive.

Check altijd of dit zo is. Bezoek je website op je mobiel. De content moet er niet alleen goed uitzien, maar ook werken.

Tip3: Zorg dat de belangrijkste content voor mobiel goed bereikbaar is

Mobiele gebruikers moeten snel geholpen zijn op jouw (snel ladende, responsive) website. Ze moeten snel toegang hebben tot:

  • Producten/diensten
  • Prijzen
  • Contactgegevens

Het zal je verbazen hoeveel bedrijven dit anno 2021 nog niet op orde hebben.

Tip 4: Maak je content voor mobiel scanbaar

Mensen moeten snel door je content kunnen scannen. Hier zijn wat manieren om dat te bereiken:

  • Houd zinnen en paragrafen kort
  • Gebruik opsommingen
  • Gebruik tussenkoppen
  • Gebruik witruimten
  • Maak tekst maximaal leesbaar (font, grootte en kleur)

Tip 5: Varieer in je content voor mobiel

Tekst, af en toe en plaatje, een leuke video, een infographic.. Bij alleen platte tekst haken lezers snel af. Gooi er dus andere media in.

Tip 6: Houd het kort

Veel lezen? Dat doet al bijna niemand meer. Zeker op mobiel niet. Houd je content dus kort en bied altijd een samenvatting aan. Natuurlijk mag specialistische of wetenschappelijke content langer zijn. Maar voor de gemiddelde zakelijke site is dit niet aan te raden.

Zelf doen?

Het vergt misschien wat werk, maar met de juiste content voor mobiel kun je een verschil maken. Liever een specialist in de arm nemen? Kijk dan eens naar een goed contentbureau. Zo bespaar je tijd en maximaliseer je resultaat met het juiste advies en professionele ondersteuning.