Contentmarketing: wat is het en waarom is het van belang?

Contentmarketing is een effectieve manier om met je klanten in gesprek te gaan, nieuw publiek aan te trekken en naamsbekendheid op te bouwen. Maar wat is content marketing precies? En hoe kan het je bedrijf helpen? Laten we eens kijken naar de basisprincipes van content marketing, zodat je kunt zien hoe deze strategie voor jou kan werken.

De basis van contentmarketing

Bij content marketing gaat het om het creëren van boeiende inhoud waarmee je relaties met je doelmarkt kunt opbouwen. Dit soort inhoud moet informatief, nuttig en interessant zijn. Het kan gaan om blogberichten, video’s, infographics, podcasts, webinars en meer. De sleutel is om inhoud te maken die resoneert met je publiek en hun vragen beantwoordt of hun problemen oplost zonder dat je bepaalde producten of diensten specifiek promoot.

Relaties opbouwen met klanten

Eén van de belangrijkste aandachtspunten van contentmarketing is het opbouwen van relaties met klanten door ze waardevolle informatie te geven die ze in hun dagelijks leven kunnen gebruiken. Door consequent inhoud van hoge kwaliteit te maken die echte waarde biedt aan je lezers of kijkers, begin je vertrouwen op te bouwen tussen je bedrijf en potentiële klanten. Dit vertrouwen zal leiden tot loyaliteit van je bestaande klanten en kan hen zelfs aanmoedigen om je producten of diensten aan te bevelen aan hun vrienden of familieleden. Dit is van groot belang, omdat mond-op-mond reclame tot de dag van vandaag nog steeds een belangrijke manier is om meer producten of diensten te verkopen.

Genereren van verkeer

Een andere focus van contentmarketing is het genereren van verkeer en het vergroten van de zichtbaarheid van je website. Door consequent kwalitatief sterke inhoud te produceren die relevante zoekwoorden bevat, kun je je positie in de resultatenpagina’s van zoekmachines verhogen. Dit betekent dat meer mensen je inhoud kunnen vinden en er interactie mee hebben, wat uiteindelijk leidt tot hogere conversies voor bedrijven. Bovendien kun je, door in elk stuk inhoud dat je maakt links naar je website te delen, meer mensen terugleiden naar de producten- of dienstenpagina op je website en naar andere pagina’s die ze nodig hebben, zoals contactformulieren of FAQ’s.

Zoals je ziet zijn er veel voordelen verbonden aan het gebruik van een sterke contentmarketingstrategie voor zowel grote als kleine bedrijven. Met content marketing kunnen bedrijven relaties opbouwen met hun doelmarkt en tegelijkertijd verkeer naar hun websites leiden. Dus als je op zoek bent naar een effectieve manier om nieuwe klanten te bereiken en bestaande klanten terug te laten komen, klik hier!