Marketing

Marketing is een ontzettend breed begrip en voor veel mensen misschien nog een klein beetje vaag wat het nu precies betekend. Maar het is al niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven, en ontzettend belangrijk voor bedrijven om voldoende sales te halen. Er zijn verschillende soorten vormen van marketing. Sommige bedrijven beheren de eigen marketing volledig, andere bedrijven schakelen marketing bureaus in om dit voor hun te doen. Ook zijn er bedrijven waarin alleen de online marketing wordt uitbesteed naar speciale online marketing bureaus.

Verschillende vormen van marketing

Er zijn ontzettend veel verschillende vormen van marketing, hieronder staan er een paar uitgewerkt en dit zijn enkele super belangrijke vormen van marketing. Manieren die online zijn en manieren die fysiek zijn met bepaalde soorten reclame. Bijvoorbeeld printmarketing de manier met flyers.

  • Printmarketing
  • Direct marketing
  • Affiliate marketing
  • E-mail marketing
  • Telemarketing
  • Online marketing
  • Social media marketing

Online marketing

De online marketing is een super groot opkomend ding. Online vindbaarheid en reclame doormiddel van allerlei soorten advertenties. Zelf heb ik vroeger ook stage gelopen bij een online marketing bureau wat zich richte op lokale online marketing.

Print marketing

Print marketing het is niks anders dan het verspreiden van bijvoorbeeld flyers langs de deuren van mensen. Dit gebeurd vaak via reclame folders. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een reclame folder van bijvoorbeeld de supermarkten. Hier zien mensen vanuit huis al wat de aanbiedingen zijn er wordt er geprobeerd de mensen naar die desbetreffende supermarkt te krijgen.

Affiliate marketing

Het systeem van affiliate marketing werkt met beloningen voor mensen die voor jou wat promoten, en het wordt steeds vaker gebruikt. In de marketing wereld. Er bestaan ook gehele affiliate sites. Deze websites werken als volgt, er worden links en kortingscodes op geplaatst voor bedrijven die deze samenwerking aangaan met een affiliate website. Vervolgens worden er via deze linkjes producten verkocht. Van deze aantal verkopen krijgt de affiliate website aan de hand van afgesproken percentage een bedrag uitgekeerd.

Telemarketing

Een wat oudere vorm die steeds minder bekend en steeds minder toegepast wordt. De telemarketing is niks anders dan het bellen van mensen om jou producten te verkopen. Deze manier wordt alleen wel steeds meer overgenomen door online marketing.